Amenzi contravenționale în valoare de peste 350.000 de lei au fost aplicate de polițiștii locali din Constanța, în urma controalelor efectuate săptămâna trecută.

Astfel, în intervalul 16 – 22 iulie, au fost efectuate controale în municipiul Constanta și stațiunea Mamaia pentru verificarea respectării prevederilor legale referitoare la menținerea curățeniei, tulburarea ordinii și liniștii publice, circulației pe drumurile publice, protecția mediului, depistarea persoanelor care apelează la mila publicului, depistarea persoanelor care nu-și îndeplinesc obligațiile legale privind deținerea unui animal de companie, activitățile de comerț ilicit, urmărirea legalității lucrărilor de construcții, modului in care se intervine in domeniul public, desfășurarea activităților comerciale și a serviciilor de piața de către operatorii economici.

La nivelul Direcției Generale Poliția Locală Constanța au fost înregistrate 413 abateri constatate cu privire la nerespectarea normelor legale, care se referă la circulația și fluidizarea traficului rutier de pe bulevardele și străzile din municipiu, în special opriri/staționări neregulamentare. Scopul activităților întreprinse de către oamenii legii a fost cel al fluidizării traficului rutier din municipiul Constanța.

În atenția polițiștilor locali au intrat și persoanele care nu dețineau titlu de călătorie valabil și obligatoriu pentru mijloacele de transport in comun. În acest domeniu au fost sancționați contravențional 565 de călători.

Nici abaterile din domeniul disciplinei în construcții, protecției mediului și activității comerciale nu au lipsit și dam cu titlu de exemplu câteva fapte depistate: executarea de construcții fără a deține actul final de autoritate al administrației publice pe baza căruia este permisă executarea lucrărilor corespunzător măsurilor prevăzute de lege, acte de comerț ilicit pe plaja, dar și in zona adiacentă piețelor agroalimentare constănțene, desfășurarea de activități comerciale fără a deține autorizație/ program de funcționare, încălcarea normelor privind menținerea curățeniei în municipiul Constanța și protejarea mediului înconjurător.

Pe linia ordinii și liniștii publice au fost aplicate 171 de amenzi contravenționale pentru abateri  de la normele legale în vigoare privind conviețuirea socială și 251 de sancțiuni contravenționale pentru încălcarea normelor privind curățenia.

În ceea ce privește desfășurarea comerțului ilicit realizat pe domeniul public din zonele adiacente piețelor agroalimentare constănțene și în zona de plajă din Stațiunea Mamaia, Modern și 3 Papuci au fost sancționate 93 de persoane, iar mărfurile și bunurile provenite  din activități neautorizate au fost supuse măsurii complementare de confiscare.

Articolul precedentȘapte mașini implicate într-un carambol la intrarea în Constanța
Articolul următorReactorul 1 de la CNE Cernavodă s-a deconectat automat