Spitalul de Boli Infecțioase Constanța își reia parțial activitatea la aproape opt luni de la incendiu din secția ATI în care au murit 7 persoane. Anunțul a fost făcut de managerul unității sanitare, Claudia Cambrea, care spune că  demisolul clădirii principale va fi primul care va deveni funcțional, iar acest lucru se va întâmpla chiar săptămâna aceasta.

Managerul a precizat că vor funcţiona zece paturi de spitalizare de zi, unde, practic, pacienţii cu boli infecţioase, forme medii şi uşoare, vor putea fi asistaţi de către medici. La demisol va funcționa și centrul antirabic, relatează G4Media.ro, care citează RADOR.

Sunt gata să își reia activitatea, de asemenea, și farmacia și laboratorul spitalului.

În prezent, în structura modulară din curtea unității sanitare funcționează un centru de spitalizare de zi, cu patru paturi.

Conducerea Spitalului de Boli Infecțioase speră ca spitalizarea continuă să poată fi reluată până la începerea sezonului estival.

Reamintim că un puternic incendiu a izbucnit pe data de 1 octombrie 2021, la secţia de ATI a Spitalul Clinic de Boli Infecţioase, şapte pacienţi pierzându-şi viaţa.

Toţi pacienţii au fost evacuaţi şi internaţi în unităţi medicale din judeţul Constanţa. Ulterior, alte cinci persoane transferate de la Spitalul de Boli Infecţioase şi-au pierdut viaţa.

Sursa: Realitatea de Constanta