În contextul proiectului ROADPOL – SAFETY DAYS, pentru reducerea numărului accidentelor rutiere și a consecințelor acestora, în cursul zilei de ieri, polițiștii Serviciului Rutier, împreună cu cei ai Biroului Rutier Constanța, au desfășurat acțiuni pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

În urma activităților, polițiștii au aplicat 146 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 30.000 de lei, dintre care 62 pentru depășirea limitei de viteză, 34 pentru nepurtarea centurii de siguranță și 30 pentru folosirea telefonului mobil la volan. 
Din totalul sancțiunilor, 58 au fost aplicate pe linia verificării legalității transportului de persoane. 

Totodată au fost reținute, în vederea suspendării, 3 permise de conducere și au fost retrase 2 certificate de înmatriculare.

Proiectul este susținut de Comisia Europeană și își propune concentrarea eforturilor pentru reducerea numărului accidentelor rutiere și a consecințelor acestora.

De asemenea, proiectul și-a propus ca ziua de ieri, 21 septembrie a.c., să devină o zi fără persoane decedate din accidente rutiere, pe drumurile din Europa.

Astfel, polițiștii rutieri constănțeni au desfășurat acțiuni de conștientizare a tuturor  participanților la traficul rutier cu privire la riscurile la care se expun în situația în care nu respectă normele rutiere, în scopul adoptării de către aceștia a unei conduite responsabile atunci când se deplasează pe drumurile publice.

Prin activitățile derulate, s-a urmărit combaterea efectuării de către conducătorii de vehicule a unor activități de natură a le distrage atenția în timpul condusului, purtarea centurii de siguranță, combaterea nerespectării regimului legal de viteză, dar și a conducerii vehiculelor sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

 

Sursa: Realitatea de Constanta

Articolul precedentAccident cu o victimă pe DN2A
Articolul următorGuvernul a aprobat plafonul de 185,48 milioane euro, care se acordă crescătorilor de animale pentru schemele de sprijin cuplat în sectorul zootehnic