Procurorii tulceni au început urmărirea penală in rem pentru purtare abuzivă în urma incidentului petrecut sâmbătă, în județul Tulcea, în urma căruia un copil de 13 ani a fost împuşcat din greşeală de un poliţist, în timp ce urmărea un șofer ce nu oprise la semnalul regulamentar al unui echipaj de la Rutieră.

“La nivelul unităţi de Parchet, în cursul dimineţii de astăzi s-a înregistrat un dosar în legătură cu evenimentul de la Turcoaia, cu privire la începerea urmăririi penale în rem pentru infracţiunea de purtare abuzivă”, a afirmat Elena Chiţu, prim procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Măcin, Elena Chiţu, conform News.ro.

Potrivit surselor judiciare  având în vedere calitatea persoanei implicate în caz, cel mai probabil dosarul va fi declinat la  Parchetul Curţii de Apel Constanţa.

Si conducerea Inspectoratului de Poliție Județeană Tulcea a început o anchetă administrativă împotriva polițistului care a folosit armamentul în tentativa de prindere a fugarului.

Un copil de 13 ani a fost rănit, sâmbătă, de un glonț rătăcit, tras de un polițist tulcean în timp ce urmărea un șofer ce nu oprise la semnalul regulamentar al unui echipaj de la Rutieră, pe raza localității Turcoaia. Bărbatul urmărit a fost și el rănit la un picior.

 

Sursa: Realitatea de Tulcea

Articolul precedentAmenzi uriaşe pentru cei care aruncă gunoaiele la întâmplare
Articolul următorFestivalul sărbătorilor de iarnă la Universitatea Ovidius din Constanța