Startul celei de-a doua ediții a proiectului „România în sărbătoare” a fost dat, vineri, 2 noiembrie, în prezența IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, la școala „B.P. Hașdeu” din Constanța.

Proiectul educațional „România în sărbătoare” se va derula pe parcursul întregului an școlar, în două etape. Astfel, în primul semestru vor avea loc activități dedicate împlinirii a 140 de ani de la revenirea Dobrogei la Patria Mamă și a 100 de ani de la declarațiile de unire din Chișinău, Cernăuți, Alba Iulia (1918), iar în al doilea semestru vor fi desfășurate acțiuni consacrate satului românesc.

Activitățile propuse pentru primul semestru vor cuprinde dezbateri în școli cu participarea unor invitați speciali, diverse concursuri – de fotografie, de eseuri sau de desene ori colaje, dar și excursii la principalele obiective culturale din Dobrogea, în cadrul săptămânii „Școala Altfel”.

Proiectul este organizat de către Arhiepiscopia Tomisului, prin Departamentul Cultural-Patrimoniu, Inspectoratul Școlar Județean Constanța, Asociația Națională „Cultul Eroilor Regina Maria”, filiala Constanța, și Asociația „Casa Mării Negre/Black Sea House” Constanța, cu ocazia împlinirii a 140 de ani de la revenirea Dobrogei la Patria Mamă și a 100 de ani de la crearea României Mari, dar și în contextul declarării, de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, a anului 2019, drept An omagial al satului românesc (al preoților, învățătorilor și primarilor gospodari).

Articolul precedentExercițiul Danube Protector la final – marinarii militari fluviali s-au întors acasă
Articolul următorÎnjunghiat de mai multe ori în urma unui scandal la beție