Compania Națională Administrația Porturilor Maritime  Constanța aanunțat marți seara că a semnat cu Grup Servicii Petroliere, contractul privind serviciile de dezeșuare și ranfluare a navei Queen Hind și scoaterea și neutralizarea încărcăturii din interiorul navei. Valoarea contractului este de 19.150.000 lei, durata acestuia fiind de 35 zile de la semnare.

         „Durata contractului va putea fi prelungită doar dacă operațiunile nu pot fi realizate din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile sau restricțiilor impuse de Căpitănie sau alte autorități relevante.”, transmit reprezentanții CNAPM Constanța.

         Procedura de selecție a început pe 31 decembrie 2019, Compania Națională Administrația Porturilor Maritime SA Constanța invitând 9 companii din țară și străinătate, trei dintre ele depunând oferte.

 Nava „Queen Hind” – pavilion Palau, cu 22 de membri de echipaj și care transporta peste 14.600 de oi, s-a răsturnat pe 24 noiembrie, în jurul prânzului, în momentul în care efectua manevrele de a părăsi Portul Midia.. Toţi marinarii de la bord sunt sirieni, iar nava trebuia să ajungă în Libia.

80 de berbecuți salvați cu mari eforturi de pe navă, au fost preluați de voluntari, de la ferma din Nuntași, județul Constanța și transportați, într-un adăpost construit special la Periș, lângă București.