Secția de Balneofizioterapie din cadrul Policlinicii 2 își reia activitatea începând din această săptămână după ce a fost reabilitată cu fonduri europene.

Potrivit conducerii Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța, secția, care a fost înființată în anul 1986 și nu beneficiase niciodată de investiții, a fost complet reabilitată, cu fonduri europene și de la Consiliul Județean Constanța, astfel că acum dispune de o bază de tratament ultra modernă. Prin urmare, pacienții care au nevoie de tratament într-o bază de recuperare trebuie să știe că pot beneficia de proceduri, la cele mai înalte standarde, doar în baza biletului de trimitere de la medicul de familie sau specialist.

 

Baza de tratament este structurată pe patru nivele și dispune de cabinete pentru hidrotermoterapie (împachetări cu parafină, duș subacval, băi cu plante, etc), electroterapie, aerosoloterapie, kinetoterapie adulți și copii, saună și masaj. Aparatura aflată în dotarea centrului este de cea mai înaltă tehnologie iar la dispoziția pacienților este o echipă medicală complexă (kinetoterapeuți, maseuri, băieșițe).

 

Consultațiile sunt oferite de conf. univ. dr. Ciobotaru Camelia (medic șef) și as. univ. dr. Lupu Andreea. Baza de tratament este deschisă zilnic, de luni până vineri, în intervalul orar 07.00 – 15.00. Ca să poată beneficia de tratament, pacienții se vor prezenta la consultație cu bilet de trimitere de la medicul de familie/specialist pentru recuperare/reabilitare. În baza acestuia vor beneficia de consultație și patru proceduri/ zi. O cură de tratament presupune 10 zile (40 proceduri), iar un pacient asigurat are dreptul la două cure/an. Programările și tratamentele se efectuează în limita bugetului aprobat de CJAS.

Articolul precedentDobrogea 140 – arome multietnice de cultură și savoare
Articolul următorVIDEO/Autoturism distrus de flăcări după ce șoferul de 18 ani a intrat într-un stâlp