Consiliul Local Mangalia a votat, vineri, în cadrul unei ședințe ordinare, introducerea proiectului de reabilitare și modernizare a trotuarelor, în lista obiectivelor de investiții finanțate prin împrumutul contractat de municipalitate.

Indicatorii tehnico-economici ai proiectului au fost deja aprobați, astfel că, în perioada următoare va fi demarată procedura de licitație în vederea contractării lucrărilor. Documentația tehnică prevede lățirea și asfaltarea trotuarelor, precum și amenajarea spațiilor verzi din perimetrul acestora, pe toate străzile din zona menționată în proiect. ”Dacă procedurile legale de atribuire vor decurge normal, sperăm ca, în toamna acestui an, să intrăm în teren cu lucrările la trotuarele din cartierul de case”, a declarat primarul Radu Cristian.

Aleșii locali au mai aprobat același tip de finanțare pentru amenajarea unui spațiu de recreere pe Bulevardul ”Callatis” din localitate.

Totodată, membrii Consiliului Local au adoptat proiectul de hotărâre privind studiul de fezabilitate în vederea înființării sistemului de irigații automatizat a spațiului verde din Șos. Constanței, zona aferentă sensului giratoriu, respectiv zona din fața Casei Tineretului din Mangalia.

De asemenea, s-a votat proiectul de hotărâre privind acordarea cuantumului burselor pentru elevi, aferente semestrului II, în anul școlar 2017-2018 și o rectificare bugetară. În aceeași ședință, s-a adoptat și proiectul de hotărâre privind prelungirea contractelor de închiriere pentru locuințele sociale.

Articolul precedentRiver Concerto, în Portul Constanța
Articolul următorPlaje „blue flag” pe litoralul românesc