O femeie de 31 de ani și o adolescentă de 15 ani, ambele din Galați, sunt cercetate de polițiștii constănțeni după ce, prin metoda „împrietenire – prezentare produse cosmetice”, ar fi înșelat mai mulți bătrâni.

Astfel, în zilele de 4, 5 și 7 decembrie 2018, cele două femei ar fi săvârșit furturile pe raza municipiului Constanța, asupra unor persoane în vârstă. În urma extinderii cercetărilor, polițiștii au stabilit că cele două femei ar fi săvârșit alte trei furturi din locuință în municipiul Craiova, în luna mai a anului trecut, și unul în municipiul Galați, în ianuarie 2019. De asemenea, a mai fost identificată o femeie, în vârstă de 21 de ani, tot din Galați, aflată în prezent în închisoare, care ar fi participat la comiterea infracțiunilor de pe raza municipiului Craiova. Prejudiciul estimat până în prezent se ridică la aproximativ 12.000 de lei.

La data de 27 februarie, polițiștii constănțeni, cu sprijinul colegilor din cadrul IPJ Galați, au efectuat o percheziție la domiciliul femeii de 31 de ani, care ulterior a fost reținută pe bază de ordonanță pentru o perioadă de 24 de ore și introdusă în Arestul IPJ Constanța, urmând ca la data de 28 februarie să fie prezentată instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Polițiștii constănțeni continua investigațiile pentru probarea întregii activități infracționale a persoanelor în cauză.

Articolul precedentZiua Protecției Civile aniversată de ISU la Constanța
Articolul următorMilitari americani, elicoptere, tancuri și blindate vin la Baza militară Mihail Kogălniceanu