Dorinel Colgiu, directorul societății Goldterm SA, a fost reținut marți seara, 9 iulie, de autoritățile anticorupție, fiind acuzat de săvârșirea infracțiunii de trafic de influență. Acesta, în vârstă de 48 de ani, deținea funcția de manager al companiei de termoficare din 2017 și era considerat omul de încredere al primarului Cristian Radu.

Conform informațiilor oficiale, Dorinel Colgiu a fost prins în flagrant în cursul zilei de marți, în jurul prânzului, de către polițiștii judiciari ai Direcției Naționale Anticorupție (DNA) Constanța. În urma flagrantului, Colgiu a fost audiat la poliția din Mangalia, iar în jurul orei 18:00 a fost transferat, încătușat, la sediul DNA Constanța pentru a fi preluat de procurorul de caz.

Potrivit surselor judiciare, în jurul orei 21:30, DNA a dispus reținerea lui Colgiu pentru traficul de influență. Acesta ar fi promis, în repetate rânduri, unor oameni de afaceri că poate facilita urgentarea obținerii unor autorizații necesare de la primărie, în schimbul unor sume de bani. Denunțul a fost făcut de un afacerist local, care este și politician.

Cazul lui Dorinel Colgiu nu este izolat, anchetatorii având în vizor și alți trei directori din cadrul primăriei Mangalia. Investigațiile continuă pentru a stabili cu exactitate amploarea rețelei de corupție și implicarea celorlalți oficiali în activitățile ilegale.

 

Sursa: Realitatea din Justitie

Articolul precedentPERSOANĂ DISPĂRUTĂ ÎN MAREA NEAGRĂ, LA NEPTUN
Articolul următorANM: CODUL PORTOCALIU DE CANICULĂ A FOST EXTINS ȘI VA AFECTA APROAPE TOATĂ ȚARA