Caravana Medicală este proiectul datorită căruia mii de români au avut acces la servicii medicale de calitate. Vorbim de analize de sânge, EKG-uri, consultații stomatologice și oftalmologice oferite multor locuitori din localități uitate de statul român.
34 de ani de indiferență, un sistem medical public prăfuit și departe de a fi accesibil oamenilor de rând au lăsat zeci de mii de oameni privați de normalitatea unui consult medical periodic. Mulți dintre pacienții Spitalului Mobil au povestit îndurerați că pentru a ajunge la un simplu cabinet medical, erau nevoiți să străbată zeci de kilometri. Bătrânețea, boala și treburile de zi cu zi nu le permiteau să se îndepărteze prea mult de casă, astfel că ideea de a ajunge la medic devenise o utopie pentru mulți dintre ei.
Caravana Medicală a adus, însă, speranță în sufletele a mii de oameni. În mai puțin de un an de la începerea proiectului, aproape 14.000 de oameni au trecut iarăși pragul unor specialiști în domeniul medical, specialiști care le-au oferit atenția și grija de care aveau nevoie. Mărturiile oamenilor au fost cutremurătoare.
Un exemplu elocvent este cazul Baia de Arieș, unde spitalul a fost închis în 2011, în urma deciziei guvernului PDL de a închide mai multe unități sanitare din țară. Această decizie a lăsat oamenii din zonă fără acces la servicii medicale de bază, fiind nevoiți să parcurgă distanțe mari pentru a primi îngrijiri.
Mulți doctori au povestit cum nici pacienții tineri nu au mai reușit să ajungă la doctor de mult timp. Nevoiți să stea cu părinții bolnavi, nu-și permiteau luxul de a lipsi câteva ore de acasă. Spitalul Mobil a fost salvarea lor.