Turiștii aflați pe plaja din Neptun au fost în pragul revoltei atunci când un elicopter SMURD, chemat să preia un bărbat înecat, a ezitat să aterizeze pe plaja vilelor de protocol scrie  Realitatea.net.

Bărbatul a fost transportat la Spitalul Județean Constanța.

În imaginile filmate de turiști se vede cum elicopterul SMURD plutește deasupra locului în care era resuscitat turistul. La nici 2 metri de locul intervenției era o plajă goală, fără șezlonguri și fără umbreluțe, unde elicopterul ar fi putut ateriza în siguranță. Plaja era în fața celebrelor vile de protocol de la Neptun.

”Lumea, într-adevăr, era bulversată că nu i-au lăsat să aterizeze la protocol. Este liberă, avea suficient loc, asta gândim noi. Dar probabil că protocolul e mai important decât viața unui om”, a declarat o turistă.

După câteva secunde, pilotul a înălțat elicopterul și a aterizat pe faleză.

Turistul resuscitat a căzut în mare aproape de mal, cand i s-a facut rău. O doctoriță din armata Statelor Unite ale Americii i-a acordat primul ajutor. Tânăra din Arad, plecată de la 19 ani în SUA, venise în vacanță în România.

”Am făcut compresiuni și dup-aia au venit de la Ambulanță, cam în 7-10 minute, nu știu cât timp a trecut că eram în acțiune acolo. Nu știu ce noroc a avut domnul astăzi…”, a declarat Roxana Karina Bănăduc. medic US Army.

”Informația pe care o spuneți Dvs. referitor la faptul că i-a fost refuzată aterizarea într-o zonă de protocol este eronată deoarece nu s-a solicitat în niciun moment aterizarea într-o zonă anume unde ar fi trebuit să ceară vreo permisiune”, a explicat lt. Eugen Fricosu, de la Inspectoratul General al Aviatiei (IGAV)

După ce a fost resuscitat, bărbatul a fost transportat la Spitalul Județean Constanța.

Sursa: Realitatea de Constanta

Articolul precedentCULISELE STATULUI PARALEL. Litoralul românesc, două Românii complet diferite: Culisele vacanțelor politicienilor români
Articolul următorSpuma, ingredientul preferat, la Eforie Aqua Park