Teatrul de Stat Constanţa și Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa au demarat acest proiect, adresat elevilor care vor susține în acest an examenul de Bacalaureat. Actorii constănțeni interpretează online poezii, basme și dramatizări după romane din programa pentru examen, dorind în acest fel să vină în sprijinul elevilor care stau acasă în această perioadă.

Astfel, se vor derula acțiuni prin prezentarea în mediul online (în special pe durata perioadei suspendării cursurilor cu prezență fizică, ca măsură de prevenire a răspândirii Covid-19) a unor creații literare sub forma unor reprezentații artistice.

Filmele vor fi publicate pe canalul Youtube şi vor fi promovate pe pagina de Facebook a Teatrului de Stat Constanţa.

Respectând izolarea socială impusă de situaţia de urgenţă din România, actorii constănțeni se filmează interpretând poezii, basme, dramatizări, contribuind astfel la mersul înainte al comunităţii culturale şi educaţionale constănţene, într-o perioadă în care împrejurările nefaste ale epidemiei de coronavirus îi împiedică să urce pe scenă.

Proiectul a debutat cu trei episoade dedicate poeziilor lui Nichita Stănescu –„Leoaică tânară, iubirea”, „În dulcele stil clasic” și „Adolescenți pe mare”

Vor urma şi alte filme cu poezii din programa bacalaureatului, dar şi cu fragmente de proză.

 

Articolul precedentFestival de teatru online „Seri de teatru la Pontul Euxin”
Articolul următorAmenzi în valoare de 239.050 lei,aplicate de polițiștii contănțeni în ultimele 4 de ore