Peste 600 de angajați ai Șantierului Naval DMHI Mangalia sunt așteptați să participe, miercuri, la o acțiune de protest în centrul orașului Mangalia, salariații fiind nemulțumiți de tergiversarea negocierilor privind tranzacția pachetului majoritar de acțiuni al societății.

Potrivit reprezentanților Sindicatului Liber Navalistul, protestul va avea loc miercuri, 20 iunie, în fața Casei de Cultură din Piaţa Republicii din Mangalia, între orele 17.30 şi 19.00.

Sindicaliști spun că acțiune de protest este motivată de situația incertă şi ambiguă cu care se confruntă de peste șase luni, cauzată de tergiversarea negocierilor privind tranzacția pachetului majoritar de acțiuni al DMHI SA, „fapt ce generează o nemulțumire acerbă în rândul salariaților societății la adresa conducerii Ministerului Economiei dar şi a Guvernului României în general”.

De asemenea, ei sunt nemulțumiți și de amânarea, în mod repetat, a negocierilor colective privind salarizarea şi alte drepturi salariale, „având în vedere faptul că în ultimii trei ani salariații DMHI nu au beneficiat de creșteri salariale”.

Reprezentanții SLN susțin că dacă aceste probleme ale salariaților șantierului nu vor fi rezolvate, angajații vor merge să protesteze la București, în fața Ministerului Economiei. „În situația în care nu se vor aproba condiţiile de asociere dintre Șantierul Naval 2 Mai SA şi Damen, în cadrul ședinței Adunării Generale Extraordinare a acționarilor din 21/22 iunie, vom face demersurile necesare pentru organizarea unui protest Ia Bucureşti, în fața Ministerului Economiei, în data de 28 iunie, între orele 12.00 și 15.00”, mai spun reprezentanții sindicaliștilor.

Articolul precedentSalonul Nautic și Auto – Tomis Yacht Constanța 2018
Articolul următorFetițe puse să cerșească chiar de mama lor. Femeia a fost depistată de poliție