1. Stresul cauzează boala inflamatorie intestinală – BII este condusă de sistemul imunitar, așa că stresul nu este cauza directă. Stresul poate declanșa acutizări ale acestei patologii, poate exacerba simptomele, ceea ce ar putea ajuta la explicarea confuziei. Cu toate acestea, stresul nu cauzează boala inflamatorie intestinală.

2. Niciun tratament nu poate ameliora boala inflamatorie intestinală – Din fericire, acest lucru este neadevărat. Există multe tratamente care sunt extrem de eficiente pentru boala inflamatorie intestinală. Acestea includ, dar nu se limitează la, medicamente biologice, medicamente imunosupresoare puternice ce se dezvoltă în mod constant prin studii clinice.

3. Toți cei cu boala inflamatorie intestinală au nevoie de intervenție chirurgicală – Nu toată lumea are nevoie de operație. Cu apariția unor medicamente imunosupresoare foarte eficiente și sigure, ratele intervențiilor chirurgicale au scăzut semnificativ în ultimii 20 de ani. Potrivit Crohn’s & Colitis UK, aproximativ 15% dintre persoanele cu colită ulceroasă vor avea nevoie de o intervenție chirurgicală la 10 ani de la diagnostic. Scopul tratamentului medicamentos este de a preveni intervenția chirurgicală din cauza complicațiilor leziunilor intestinale.  

4. Tratamentul se menține doar în perioada simptomatică – Odată ce medicamentele pentru boala inflamatorie intestinală își fac efectul și simptomele dispar, poate fi tentant să încetați să luați medicamentul. Încetarea tratamentului poate avea consecințe grave, simptomele ar putea reveni, iar dacă persoana reîncepe pe aceleași tratamente, acestea ar putea să nu mai funcționeze.

5. O dietă fără gluten vindecă boala inflamatorie intestinală – O dietă fără gluten funcționează pentru persoanele cu boală celiacă și sensibilitate la gluten non-celiacă, dar nu le va aduce beneficii celor cu boala inflamatorie intestinală. 

 

Sursa: Realitatea de Realitatea Medicala

Articolul precedentGrindeanu: Modernizarea infrastructurii feroviare din Portul Constanţa intră în linie dreaptă
Articolul următorSărbătoare 18 martie. Un mare sfânt este pomenit în calendar – zi cu însemnătate aparte pentru credincioși