Reuniunea Anuala 2018 a European Diving Technology Committee ( EDTC) desfășurată sub deviza „Securitas Per unitatem”, va avea loc la Constanța în perioada 11-12 octombrie 2018. Vor participa 40 de experți și responsabili din 17 țări. La deschiderea reuniunii  va participa  Ministrul Transporturilor, Lucian Șova  și președintele BNS, Dumitru Costin.

Pe agenda reuniunii sunt subiecte de interes general, dar și teme specifice ca  lansarea unui document de bune practici în domeniu, raportul privind standardele de competență pentru medicii care activează în cadrul companiilor de scufundări și construcții submarine și vor fi prezentate rapoarte naționale specifice din tări ca Estonia, Franța,  Italia,  Norwegia, Suedia, Elveția și Marea Britanie.

Blocul Naţional  Sindical, împreună cu Asociaţia Naţională a Scafandrilor Profesionişti din  România, sunt structurile  naţionale care reprezintă Romania în cadrul European Diving Technology Committee, fiind implicați activ în procesul de revizuire şi actualizare a normelor de siguranță specifice, în România.

EDTC a promovat încă de la înființarea sa în (1973) bunele practici pentru scufundări, oferind totodată o platformă de îmbunătățire a acestora și reunește în cadrul său entități reprezentând mediile guvernamentale, industriale, medicale și sindicale din țări ca Germania, Franța, Italia, Marea Britanie, Danemarca, Spania, Portugalia, Olanda, Norvegia, Finlanda, Austria, Suedia, Elveția, Croația, Letonia, Estonia, Cehia etc. Pe langa acestea ETDC mai cuprinde si o serie de reprezentanți ai unor importante structuri internaționale ca: International Marine Contractors Association, International Association of Oil & Gas Producers, International Transport Workers’ Federation, International Diving Schools Association, European Underwater Federation, International Diving Regulators Forum.

Articolul precedentPolițiști falși capturați de autoritățile constănțene după 5 ani
Articolul următorMaraton de caiac pe Lacul Tăbăcărie. Startul va fi dat de Ivan Patzaichin