Peste 850 de polițiști constănțeni s-au aflat la datorie, pentru ca sărbătoarea anului nou și minivacanța prilejuită de aceasta să se desfășoare în siguranță. Astfel, în perioada menționată nu au fost înregistrate evenimente negative deosebite.

 La nivelul județului Constanța au fost organizate peste 340 de patrule în dispozitivul de menținere a ordinii publice, atât independente, cât și mixte, împreună cu jandarmii constănțeni.

Totodată, polițiștii rutieri au fost prezenți pe drumurile naționale și județene, pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere. De asemenea, au fost folosite 20 de radare pentru prevenirea și combaterea vitezei excesive.

În această perioadă, polițiștii constănțeni au intervenit la 370 de evenimente, dintre care 341 sesizate prin numărul unic pentru apeluri de urgență 112.

În total, la nivelul județului Constanța au fost aplicate 277 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 166.000 de lei.

Totodată, au fost reținute, în vederea suspendării, 17 permise de conducere, dintre care 8 pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice și 2 pentru depășirea, cu peste 50 km/h, a vitezei legale. De asemenea, au fost retrase 9 certificate de înmatriculare.

În perioada menționată, din fericire, pe drumurile din județul Constanța nu au fost înregistrate accidente rutiere grave, care să fie soldate cu decesul sau vătămarea corporală gravă a vreunei persoane.

În această minivacanță, la nivelul județului Constanța au fost sesizate 102 infracțiuni, dintre care 33 contra persoanei, 35 contra patrimoniului și 15 la regimul rutier, fiind vorba, cu preponderență, despre infracțiuni de furt, lovire sau alte violențe, distrugere și conducere sub influența băuturilor alcoolice.

 

Sursa: Realitatea de Constanta

Articolul precedentDe la distracție la spital
Articolul următorO ieșire la restaurant costă mai mult anul acesta. Bacșișul este impozitat cu 10%