De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 251 de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, 12 persoane au decedat din rândul celor pozitivate, iar 217 pacienți au fost declarați vindecați. De altfel, rata de vindecare din Constanța este de peste 80%, printre cele mai ridicate din toată țara.

În centrele de carantinare din județul Constanța se află, în acest moment, 454 de persoane, care ocupă 19% din totalul de 2.311 locuri disponibile. De asemenea, la nivelul județului sunt 755 de persoane în izolare la domiciliu.

De la intrarea în vigoare a Ordonanțelor Militare, au fost aplicate, de către polițiștii din cadrul I.P.J. Constanța, jandarmii din cadrul I.J.J. Constanța, respectiv G.J.M. „Tomis” Constanța și polițiștii locali, 10.535 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de 15.171.363 lei. Dintre acestea, 195 au fost aplicate doar în ultimele 24 de ore, în valoare de 105.790 lei.

Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au aplicat în Punctul de Trecere a Frontierei Ostrov două sancțiuni contravenționale în valoare de 4.000 de lei, pentru încălcarea prevederilor Ordonanței Militare nr. 7/2020, prin nerespectarea culoarelor de tranzit stabilite pentru transporturile de marfă.

În ultimele 24 de ore, au fost efectuate 838 de verificări cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse (măsuri de izolare, verificarea documentelor privind deplasarea sau libera circulație). Totodată, în ultimele 24 de ore, polițiștii constănțeni au controlat 19 societăți comerciale și PFA.

Articolul precedent4 restaurante din Constanța care livrează mâncare la tine acasă (P)
Articolul următorInvestiții la Școala Gimnazială numărul 8 din Constanța