De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 247 de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, 12 persoane au decedat din rândul celor pozitivate, iar 204 pacienți au fost declarați vindecați. De altfel, rata de vindecare din Constanța este de peste 80%, printre cele mai ridicate din toată țara, informează Instituția Prefectului Județul Constanța.

În centrele de carantinare din județul Constanța se află, în acest moment, 392 de persoane, care ocupă 16% din totalul de 2.311 locuri disponibile. De asemenea, la nivelul județului sunt 645 de persoane în izolare la domiciliu.

De la intrarea în vigoare a Ordonanțelor Militare, au fost aplicate, de către polițiștii din cadrul I.P.J. Constanța, jandarmii din cadrul I.J.J. Constanța, respectiv G.J.M. „Tomis” Constanța și polițiștii locali, 10.164 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de 14.942.995 lei. Dintre acestea, 90 au fost aplicate doar în ultimele 24 de ore, în valoare de 151.370 lei, din care 74, pentru nerespectarea măsurilor impuse prin Ordonanța Militară nr. 3.

În ultimele 24 de ore, au fost efectuate 2.112 verificări cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse (măsuri de izolare, verificarea documentelor privind deplasarea sau libera circulație). Totodată, în ultimele 24 de ore, polițiștii constănțeni au controlat 42 de societăți comerciale și PFA

Articolul precedentFOTO VIDEO | Natura înapoiază gunoaiele! Pârâu acoperit de PET-uri
Articolul următorRaed Arafat îndeamnă populația să continue să respecte măsurile de distanțare socială COVID-19