Între 1 și 5 octombrie, Habitat for Humanity România va construi 10 locuințe în doar 5 zile pentru 10 familii cu venituri mici din comuna Cumpăna, județul Constanța.

Habitat for Humanity România, atrage atenția asupra condițiilor dificile în care trăiesc 52% dintre români prin evenimentul de construire accelerată și voluntariat BIG BUILD, ajuns la a zecea ediție. Peste 300 de voluntari vor promova misiunea Habitat for Humanity România și vor munci împreună cu familiile partener la ridicarea caselor.

Familiile cu venituri mici din Cumpăna, județul Constanța, pot aplica pentru o locuință Habitat for Humanity până pe 30 mai 2018.

Noile locuințe vor fi amplasate lângă alte 16 case în sistem cvadruplex pe care Habitat for Humanity România le construiește în Cumpăna. Ridicarea primelor locuințe în comunitate a început în 2015, iar anul acesta patru familii se vor muta în primele lor case decente.humanity

„La Habitat for Humanity credem cu tărie că dreptul la o locuință decentă ar trebui să se numere printre drepturile fundamentale ale oamenilor. De aceea, continuăm să aducem în prim plan statisticile îngrijorătoare referitoare la locuire și să căutăm soluții alături de partenerii noștri și stakeholderii în domeniu. În plus, anul acesta vom construi, în doar 5 zile, 10 locuințe pentru 10 familii din comuna Cumpăna, care au nevoie urgentă de o casă decentă, alături de peste 300 de voluntari români și internaționali”, a declarat Roberto Pătrășcoiu, director național Habitat for Humanity România.

Articolul precedentRestricții de circulație în Constanța pentru Turul Dobrogei
Articolul următorDonează sânge! Ajută o viață!