250 de locatari au fost evacuați, nouă persoane au ajuns la spital cu arsuri sau intoxicați cu fum zeci de mașini au fost avariate  după un incendiu puternic izbucnit în noaptea de miercuri spre joi, într-un bloc din municipiul  Constanța. Autoritățile au activat Planul Roșu  de intervenție 

 Este vorba despre un ansamblu de locuinte cu 5 scări și 150 de apartamente situat pe Strada Prelungirea Grindeanu din municipiul Constanța. Flăcările au izbucnit în garajul de la subsolul blocului, iar apoi s-a extins cu repeziciune spre apartamente.

La fața locului au ajuns pompierii ISU Constanța cu 35 autospeciale, cu apă și spumă, autoscări,  ambulanțe SMURD și  SAJ. Având în vedere numărul mare al persoanelor implicate, a fost activat Planul Roșu de intervenție. În sprijin  au ajuns și echipaje şi de la ISU Călăraşi şi ISU Ialomiţa. 

250 de oameni au fost evacuati din care peste 70 de copii, 37 masini avariate din care 25 aflate in parcare.. Peste 100 de oameni au fost coborati cu autoscarile de pe acopers si etajele superioare. 9 persoane, adulți si copii, au fost  transportate la spital intoxicate cu fum sau arsuri.

Oamenii  care nu s-au dus la rude sau prieteni au fost transportați cu autocarele și duși la un liceu din apropiere,

 “Am fost solicitaţi pentru stingerea unui incendiu la un ansamblu de locuinţe, în total 150 de apartamente. Am alocat la faţa locului 35 de autospeciale, autospeciale cu apă şi spumă, echipaje medicale, trei autospeciale de lucru la înălţime. Au fost alocate forţele de inspectoratele pentru situaţii de urgenţă şi de la două inspectorate limitrofe, Ialomiţa şi Călăraşi…. Au fost evacuate în jur de 250 de persoane, dintre care peste 70 de copii. Majoritatea au fost evacuate folosind autospecialele de lucru la înălţime, multe dintre aceste persoane s-au adăpostit pe terasa blocului”, a declarat Mihail Cristian Amarandei, comandantul ISU Dobrogea.

În jurul orei 04,00, incendiul a fost localizat, intervenindu-se pentru lichidarea acestuia.

-știre în curs de actualizare-

 

 

Sursa: Realitatea de Constanta

Articolul precedentCS Medgidia s-a calificat în sferturile CEV Challenge Cup
Articolul următorVIDEO Formularul de localizare a pasagerilor devine OBLIGATORIU în România. Când intră în vigoare