Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, la această oră, în judeţul Constanţa, traficul rutier pe DN39 este intens. Se circulă îngreunat la ieșirea de pe autostrada A4 și intrarea pe DN39, la Agigea (capacitate redusă  de preluare a fluxului auto venit de pe autostradă).Între staţiunile Eferie Nord şi Eforie Sud se circulă în coloană în ambele sensuri.

Pe autostrada A2 București – Constanța valorile de trafic sunt, în continuare, ridicate pe sensul de mers către Constanța. Pe celălalt sens, nu sunt semnalate probleme deosebite de fluență – traficul este moderat. Din cauza nepăstrării distanţei de siguranţă între autovehicule au avut loc mai multe tamponări, la kilometrii 111,119,124 şi 192 pe sensul către litoral.

Aglomerat este și la stația de taxare de la Fetești (tot pe sensul de mers către mare), aceasta din cauza faptului că mulţi conducători auto preferă, încă, să plătească taxa de pod la ghişeul destinat achitării pe loc a tarifului. De aceea, amintim conducătorilor auto că prin staţia de taxare se poate trece liber, în ambele sensuri, cu obligativitatea ca taxa de pod să se plătească înainte sau ulterior trecerii, până a doua zi, la ora 24, la oricare dintre staţiile autorizate de distribuire a carburanţilor sau prin SMS, de pe telefonul mobil, la numărul 7577 (detalii pe site-ul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România – http://www.cnadnr.ro/pagina.php?idg=316

 

Conducătorilor auto care se deplasează pe autostrăzi li se recomandăm:

    să respecte limitele legale de viteză;

    să păstreze în mers o distanţă corespunzătoare, care să le permită să oprească în condiţii de siguranţă;

    să folosească luminile de întâlnire;

    să se asigure şi să semnalizeze când schimbă banda de circulaţie;

    să pună în funcţiune luminile de avarie când încheie o coloană care opreşte sau încetineşte brusc;

    să acorde prioritate la ieşirea din spaţiile de servicii;

    să nu circule sau să oprească pe banda de urgenţă, exceptând cazurile justificate.

Articolul precedentPolițiștii locali au dat săptămâna trecută amenzi de aproape jumătate de milion de lei
Articolul următor1.300 de tone de alge, colectate, în trei nopți, de pe plajele litoralului