Un tânăr în vârstă de 19 ani, din Constanța, a fost amendat cu o mie de lei după ce a anunțat la 112 că o persoană ar fi fost împușcată în Mamaia, dar totul a fost o glumă.

Potrivit reprezentanților Poliției Județene, luni dimineață, în jurul orei 01.30, o persoană a alertat polițiștii din cadrul Poliției stațiunii Mamaia, prin SNUAU 112, susținând că o persoană ar fi împușcată. „În urma apelului, polițiștii au efectuat verificări în zonă și au constatat faptul că apelul nu se confirmă, persoana apelantă nemaiputând fi contactată pentru un timp”, precizează sursa citată.

În urma verificărilor desfășurate de polițiștii constănțeni, apelantul, un tânăr în vârstă de 19 ani, din localitatea Corbu, județul Constanța, a fost identificat în incinta hotelului Ambasador, din stațiunea Mamaia. Acesta a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1000 de lei, pentru alertare falsă-utilizarea intenționată a numărului 112, în mod nejustificat, conform OUG 34/2008 privind organizarea și funcționarea Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă.

Articolul precedent1500 de lei amendă pentru că a mers în parc cu un Rottweiler fără botniță
Articolul următorFestival Naţional de Teatru Antic pentru Elevi