Cnci clase din două școli gimnaziale din municipiul Constanța au intrat în scenariul roșu, după ce un profesor care predă în ambele unități de învățământ a fost depistat cu coronavirus.

Vor trecerea din scenariul 2, în scenariul 3, trei clase a III-a din Școala Gimnazială nr. 29 „Mihai Viteazul” Constanța,  respectiv două clase a II-a din Școala Gimnazială nr. 8 Constanța.

“Modificările au venit ca urmare a infectării cu SARS-CoV-2 a unui cadru didactic, care predă în ambele școli. Din ancheta epidemiologică realizată de DSP Constanța, reiese faptul că profesorul a fost în contact cu elevii,” transmite prefectura Constanța.

Vă reamintim faptul că alte două unități de învățământ din municipiul Constanța au trecut, recent,  în scenariul 3 de funcționare: Grădinița cu Program Normal și Prelungit „Colibri” Constanța, până pe data de 28 septembrie a.c., respectiv Liceul Teoretic „Ovidius” Constanța, până pe data de 29 septembrie.

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 2.213 persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, 52 de persoane au decedat din rândul celor pozitivate.

Sursa: Realitatea de Constanta