politie

Poliţiştii au aplicat, de la începutul sezonului estival, peste 400.000 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 143.000 au vizat depăşirea vitezei legale. De asemenea, au fost reţinute peste 42.000 de permise de conducere.

„În perioada sezonului estival, lucrătorii MAI au intervenit la aproximativ 212.000 de evenimente și au aplicat aproximativ 600.000 de sancțiuni contravenționale. Pe litoral au fost detașați 182 de polițiști și 132 de cadre din cadrul IGSU, pentru creșterea gradului de siguranță a cetățeanului prin scăderea timpilor de intervenție la evenimentele sesizate. În această perioadă, polițiștii și jandarmii au asigurat măsurile de ordine la aproximativ 10.000 de manifestații publice” , a declarat Georgian Drăgan, purtătorul de cuvânt al MAI, la Mamaia.
În această perioadă, pentru siguranța rutieră, polițiștii au constatat 8.500 de infracțiuni și au aplicat 440.000 de sancțiuni contravenționale, dintre care 143.000 au fost aplicate pentru depășirea vitezei legale. „Tot în perioada sezonului estival au fost reținute 42.000 de permise de conducere, cu 20 la sută mai mult decât în aceeași perioadă a anului trecut. Dintre acestea, 6.600 au fost reținute pentru consumul de alcool și conducere sub influența alcoolului”, a mai spus Drăgan.
De asemenea, jandarmii au asigurat măsuri la aproximativ 7.800 de evenimente publice și au intervenit la toate evenimentele sesizate pentru creșterea gradului de siguranță a cetățeanului.
IGSU a dispus dislocarea de forțe pe autostrăzile A2 și A4, pentru a scurta timpii de intervenție la evenimentele sesizate, în special la accidentele rutiere, întrucât valorile de trafic pe aceste autostrăzi au fost crescute în această perioadă.
În privinţa minivacanţei din perioada 15-18 august, conducerea MAI a dispus măsuri suplimentare pentru creşterea gradului de siguranță a cetățeanului astfel că aproximativ 21.000 de angajați ai instituției se află la datorie în această perioadă pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică normal, pentru a asigura un timp de intervenție rapid la evenimentele sesizate. „În această perioadă, Poliția Română acţionează în stradă prin polițiștii rutieri, 1.250 la număr. Aceștia folosesc și cele 300 de aparate radar pentru depistarea celor care calcă pedala de accelerație mai mult decât este cazul. Polițiștii rutieri beneficiază și de sprijinul Inspectoratului General de Aviație, aeronave survolează traseele aglomerate, având la bord un polițist rutier care transmite informații utile colegilor de la sol”, a mai spus purtătorul de cuvânt al MAI.

Articolul precedentFocuri de armă în fața unui club din Mamaia
Articolul următorSute de kilograme de peşte, fără documente legale, confiscate de poliţiştii de frontieră