Opt bărbați au fost reținuți în urma a 13 percheziții domiciliare orgamizate de Polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate și procurorii D.I.I.C.O.T. din Constanța.

Urmare a cercetărilor într-un dosar penal ce vizează infracțiunile de trafic de minori și proxenetism, polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – S.T. Constanța, au pus în executare, la data de 30 iunie a.., 13 mandate de percheziție domiciliară, pe raza localităților Medgidia, Mircea Vodă, Cuza Vodă și Deleni.

Procurorii au stabilit  că persoanele bănuite de comiterea infracțiunilor ar fi recrutat mai multe tinere, printre care și minore, și le-ar fi adăpostit în locuințele lor, în scopul obținerii de foloase patrimoniale ca urmare a exploatării sexuale.

Procurorul de caz a dispus măsura reținerii pentru 24 de ore față de opt bărbați, cu vârste cuprinse între 19 și 47 de ani, urmând ca astăzi să fie prezentați instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române, Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Porturi Maritime și al jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Tomis.