Parchetul Judecătoriei Constanța își suspendă activitatea timp de 3 zile. Este primul parchet din țară care își oprește motoarele după OUG pe justiție.

Adunarea Generală a Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța a decis să își suspende activitatea timp de trei zile. Decizia a fost luată cu o majoritate covârșitoare (o singură abținere) și a fost confirmată de prim-procurorul parchetului. Parchetul este condus de prim-procurorul Viorel Teliceanu (36 de ani).

„Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, susțin cu fermitate poziția procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, domnul Augustin Lazăr, și a secției de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, față de modificările legislative aduse legilor justiției prin Ordonanța de urgență a Guvernului din data de 19 februarie 2019.Totodată, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, susțin declarația de principii a Forului Judecătorilor din România,”anunță printr-un comunicat de presă Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa.

Totodată se suspendă participarea procurorilor în ședințele de judecată penale sau civile, cu excepția cazurilor cu inculpați față de care s-au luat măsuri preventive.

Procurorii constănțeni, de la mai multe parchete, vor protesta astăzi, 22 februarie, între 16:00-16:30 în fața sediului Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța.

Articolul precedentLa Cumpăna de Dragobete se iubeşte româneşte
Articolul următorParchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa îşi suspendă, de luni, activitatea