21 de lucrări decorative vor putea fi admirate în curând pe trotuarele din dreptul a 10 treceri de pietoni din Constanța.

Lucrările de artă sunt  în lucru și vor alcătui o hartă de mari dimensiuni a poveştilor care se fac auzite în „Oraşul meu din Mozaic“, înfrumuseţând spaţiile, dar şi spiritele şi sufletele celor care îşi duc existenţa în aceste spaţii.

„Oraşul meu din Mozaic“ este un proiect care se situează, în cel mai fericit mod, la răscrucea dintre artă, societate, știință și meșteșug și readuce în memoria colectivă tehnica de montaj a mozaicului și secretele ei.

Tinerii voluntari care participă la această inițiativă sunt locuitori ai „Orașului meu din Mozaic” și  creatori ai unul alt fel de cotidian, mai frumos, pentru diversele cartiere ale Constanței  și învață în cadrul Masterclass-ului „Ucenicul mozaicar”, cum se face o lucrare de mozaic.

„Proiectul este o iniţiativă profund originală, ce reuneşte sub auspiciile sale 21 de lucrări de artă, de la concept până la realizare, şi care face să relaţioneze, în cel mai fericit mod, funcţia socială a artei cu reprezentarea ei concretă, realizată de unii dintre cei mai importanţi factori sociali, tinerii.Demersul are ca obiectiv atragerea cât mai multor tineri către studiul artelor şi meşteşugurilor ei specifice şi aşezarea Constanţei pe harta turismului de lucrări de artă urbană,” au anunțat organizatorii.

Echipa de voluntari este formată dinSorin Papadopol, Victoria-Cristiana Radu, Iulia-Mina Tömpe, Miana-Crina Ene, Matei Balcan, Daniel State, Anca Negrilă, Andreea Bodonea, Elena-Georgiana Andriș, Adelina-Valeria Măriuță, Cosmin Țone, Alina-Cristina Buzoianu, Andrei Niculae, Ovidiu-Eugen Rusu, Mihaela Tănase, Theo Teodorof.

Articolul precedentFOTO|“Vrem să mergem cât mai departe în Cupa României.” FC Farul câștigă în nocturnă la Cumpăna
Articolul următorTragedie în Mamaia! Doi frați s-au înecat în mare