Fostul președinte al Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu, va avea de executat, în total, 7,4 ani de închisoare după ce instanța a contopit cele două pedepse definitive la care a fost condamnat, de câte cinci ani de închisoare. El a executat deja trei ani din condamnare, dar decizia de contopire nu este definitivă și poate fi contestate.

Magistrații Curții de Apel Constanța au admis, marți,  cererea formulata de Nicușor Constantinescu, de contopire a celor două condamnări definitive primite, constatând că infracțiunile pentru care a fost condamnat, prima oară în 2015, iar a doua oară în 2019, sunt concurente. Drept urmare, după contopirea condamnărilor, instanța a aplicat pedeapsa cea mai grea, de cinci ani închisoare, la care se adaugă un spor de doi ani și patru luni închisoare. „Aplică petentului condamnat Constantinescu Nicușor Daniel pedeapsa principala rezultanta de 7 ani și 4 luni închisoare. Pedeapsa principală rezultantă se execută în regim de detenție”, se arată în decizia Curții de Apel Constanța.

Totodată, judecătorii au dispus deducerea din pedeapsa principală rezultantă, de 7 ani și 4 luni închisoare, perioada executată până în prezent, de aproximativ trei ani de închisoare.

Decizia de marți a Curții de Apel Constanța nu este definitivă, având drept de contestație în 3 zile de la comunicare. 

În prezent, Nicușor Constantinescu este încarcerat la Penitenciarul Poarta Albă unde execută, din 2016, o condamnare la cinci ani de închisoare pentru abuz în serviciu, primită în dosarul Centrului Militar Zonal. De asemenea, în luna februarie a acestui an el a primit o a doua condamnare definitivă, tot de cinci ani de închisoare, în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri din Constanța.

Articolul precedentInstrucție cu grad de complexitate ridicat la Sea Shield 19
Articolul următorFOTO| Percheziții la Constanța. Bunuri de 100.000 de euro ridicate de polițiști