Un bărbat a fost reţinut pentru 24 de ore de poliţiştii constănţeni, după ce şi-a abandonat copilul, în vârstă de un an şi șase luni, într-un cărucior, în parcarea unui magazin. Copilul  a fost găsit de agentul de pază al magazinului respectiv, care a anunţat poliţia.

Polițiști din cadrul Secției 4 au fost sesizați de către un bărbat, agent de pază la o societate comercială de pe raza de competență, cu privire la faptul că ar fi găsit un copil minor, cu vârsta de aproximativ 2 ani, care se afla într-un cărucior, în parcarea magazinului de bricolaj.

În urma verificărilor, polițiștii au identificat-o, pe raza municipiului Constanța, pe mama minorului în cauză, o femeie de 23 de ani.

Cu ocazia cercetărilor s-a stabilit faptul că la data de 14 iulie în jurul orei 21.45, tatăl biologic al minorului, un bărbat de 34 de ani s-a deplasat cu acesta pe aleea de acces a societății comerciale unde, în urma unor discuții în contradictoriu purtate prin telefon cu mama copilului, a luat decizia de a-l abandona în zona indicată,transmite IPJ Constanța.

Copilul  a fost examinat medico-legal, stabilindu-se că necesită 4-5 zile de îngrijiri medicale și a fost preluat de reprezentanții D.G.A.S.P.C. Constanța.

Polițiștii l-au reținut pe bărbat pentru 24 de ore, fiind cercetat sub aspectul infracțiunilor de lovire sau alte violențe și rele tratamente aplicate minorului, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța cu propuneri corespunzătoare.