Porturie Constanţa şi Galaţi vor primi fonduri în valoare de 780,2 milioane de lei pentru creşterea capacităţii de operare. Finanţarea va fi asigurată din fonduri europene, de la bugetul de stat și din surse ale unor parteneri privaţi, a anunțat  Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii.

„indicatorii tehnico – economici necesari construcției unei platforme multimodale în Portul Galați care va asigura mult mai eficient conexiunea pe rețeaua centrală pan europeana Rhin-Dunăre. Va fi construit un cheu vertical pe o lungime de 868 m, vor fi suplimentate suprafețele portuare și vor fi modernizate zonele de acces rutier și feroviar.
Valoarea actualizată a investiției este de 780,256 milioane de lei, iar finanțarea este asigurată din fonduri europene (CEF și POIM), fonduri de la bugetul de stat, sume din bugetul CN APDM SA Galați și surse proprii ale unor partenerilor privați,’ anuntat ministrul Grindeanu
Întregul proiect trebuie finalizat în 40 de luni.
 

Al doilea act normativ este necesar continuării lucrărilor de modernizare a infrastructurii feroviare din Portul Constanța.

„Prin aprobarea indicatorilor tehnico-economici se asigură sumele necesare unor investiții care duce la creșterea fluxurilor de marfă și transferarea acestora mult mai eficient de la modul de transport maritim la modurile de transport terestre.
Astfel, va crește atât capacitatea de operare a Portului Constanța, cât și importanța acestuia pentru aprovizionarea altor zone.Pe lângă modernizarea rețelei feroviare, proiectul prevede și lucrări de consolidare care vor mări suprafețele și vor optimiza activitățile de manevră,”a explicat ministrul.
Investițiile au o valoare de 5,355 miliarde de lei și trebuie finalizate în 48 luni.
Finanțarea este asigurată prin fonduri europene, prin sume alocate Ministerului Transporturilor din bugetul de stat și din venituri proprii ale CFR SA.
Imagine

 

Sursa: Realitatea de Constanta

Articolul precedentRazie în Mihail Kogălniceanu. Ce au găsit polițiștii
Articolul următorConsens în coaliție pe prețurile la energie – Plafoanele stabilite și noile reguli pentru facturile românilor