10 containere cu deșeuri  sosite din Germania, pentru o firmă de pe raza judeţului Prahova, au fost depistate în Portul Constanța Sud Agigea

În data de 07.05.2021, în urma unor activități informativ-operative desfăşurate, de către polițiștii de frontieră, în cooperare cu lucrători din cadrul Gărzii de Mediu Constanţa, ai Biroului Vamal de Frontieră Constanța Sud și a unui reprezentant al Agenției FRONTEX, au descoperit 10 containere sosite din Germania, pentru o firmă de pe raza judeţului Prahova care efectua activități de import în România.

Imagine

„În urma verificărilor s-a stabilit faptul că nu corespund datele declarate şi cuprinse în documentele prezentate autorităţii vamale, mărfurile constând în deşeuri, amestec de metal și hârtie, textile, cauciuc, lemn, baterii și bucăți de azbest, în cantitate de aproximativ 200 de tone, ce nu pot fi puse în libera circulaţie pe teritoriul României”.informează Garda de Coastă.

În acest sens, a fost luată măsura nepermiterii importului pe teritoriul României de către comisarii Gărzii de Mediu Constanţa.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor folosirea de acte nereale și regimului deşeurilor. Bunurile vor fi returnate la expeditor.

Imagine

Sursa: Realitatea de Constanta