Polițiștii de frontieră din cadrul   Gărzii de Coastă au descoperit și confiscat, în urma unei acțiuni de combatere a contrabandei cu țigări în cadrul unui dosar penal, 13820 pachete, în valoare 207300 de lei, ce urmau să ajungă pe piața neagră. Pentru reţinerea contrabandiştilor, poliţiştii de frontieră au fost nevoiţi să folosească armamentul din dotare, fiind trase 12 focuri de avertisment în plan vertical.

Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat  in data de 19.09.2020, în portul Constanța Sud Agigea, în dreptul unei  nave sub pavilion Panama cinci persoane care au descărcat 6 baxuri de țigări netimbrate, în vederea comercializării. Polițiștii au intervenit pentru reținerea persoanelor, iar întrucât acestea nu s-au supus somațiilor verbale, încercând să fugă, au fost  executate 12 focuri de avertisment, în plan vertical.  La cercetări s-a stabilit ca cele cinci persoane sunt marinari  sirieni, cuvârste cuprinse între 21 și 54 de ani., pe nava acostată în port.

În urma supracontrolului  asupra navei sub pavilion Panama au mai fost descoperite, disimulate într-un tanc de apă, alte pachete cu  țigări netimbrate, de diferite mărci.

Întreaga cantitate de țigarete, 13.820 pachete în valoare de aproximativ 207.300 lei, a fost confiscată, iar în cauză, polițiștii de frontieră au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, la finalizare urmând a fi luate masurile legale.

Imagine

 

 

 

Sursa: Realitatea de Constanta