Directoarea și educatoarele de la Grădiniţa „Micul Regat” din Constanţa au fost condamnate, definitiv, pedepsele primite fiind de câte un an şi cinci luni de închisoare cu suspendare. Decizia instanței este definitivă.

Curtea de Apel Constanța a dispus, miercuri, condamnarea directoarei grădiniței, Eliza Pufleanu, la pedeapsa de un an cinci luni de închisoare, cu suspendare, pentru complicitate la infracțiunea de „purtare abuzivă” în formă continuată. În primă instanța, la Judecătoria Constanța, ea fusese achitată.

De asemenea, educatoarea Cristina Manolache a fost condamnată la un an și cinci luni de închisoare cu suspendare după ce, inițial, primise un an de închisoare cu suspendare. În cazul celorlalte educatoare, magistrații Curții de Apel Constanța au păstrat condamnările inițiale, de câte un an și cinci luni de închisoare cu suspendare.

Totodată, instanța a dispus și majorarea sumelor plătite drept daune morale către părțile civile, suma totală fiind ridicată la 50.000 de euro.

Directoarea și cinci dintre angajatele grădiniței private „Micul Regat” din Constanța au fost trimise în judecată după ce, în 2014, ar fi agresat repetat copii cu vârste cuprinse între 3 și 6 ani.

Abuzurile la care erau supuși copiii cu vârste cuprinse între 3 și 6 ani, de Centrul de dezvoltare și educație “Micul Regat”, au fost descoperite târziu de părinți, aceștia făcând plângere penală la Parchetul Tribunalului Constanța.

Articolul precedentDezinsecție aeriană la Năvodari
Articolul următorCasieriile RAJA vor fi închise de Rusalii și de Ziua Copilului