10 societăți constănțene au fost premiate în cadrul evenimentului Trofeul Creativității de Camera de Comerț Industrie Navigație și Agricultură Constanța.

Evenimentul, aflat la cea de a XVII,  a premiat persoanele juridice din judeţul Constanţa pentru activitatea depusă în domeniul creativităţii, concretizată prin solicitarea de titluri de protecţie la OSIM Bucureşti (brevete de invenţie, mărci, desene şi modele industriale).

”Printr-un parteneriat semnat cu Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci, din 1999 s-a creat la Constanța, un centru regional al OSIM, o serie de lucruri pe care ar trebui să le facă întreprinzătorul mergând la București, la OSIM, poate să le rezolve aici, în cadrul centrului,” a declarat Dănuţ Jugănaru, director general CCINA Constanța.

 

Trofeul Creativității 2019 a fost câștigat de firma Sterk Plast,urmată în clasament  de Global Records, 3 Universitatea Ovidius Constanța, 4 Ensyco Ro, 5 Avicola Lumina , 6 Le Piceoonner, 7 Search Chemicals, 8 Vinex Murfatlar, 9 Solid  House,  Biochem.