Având în vedere că în municipiul Constanța incidența cazurilor de îmbolnăvire cu noul coronavirus a scăzut sub 3,5/1000 de locuitori, Primăria Municipiului Constanța anunță că începând de vineri, 22 aprilie, se ridică restricțiile de weekend referitoare la ora de închidere a magazinelor și ora de la care nu mai putem circula decât cu motive întemeiate, în baza unei declarații pe proprie răspundere

Primarul Vergil Chițac va convoca mâine, 23.04.2021, Comitetul Local pentru Situații de Urgență și va decide ce alte măsuri de relaxare vor putea fi adoptate în municipiul Constanța.

Pentru ridicarea restricțiilor „de weekend” nu este nevoie de hotărâre CJSU. Dacă incidența cumulată la 14 zile este mai mică sau egală cu 3,5 la mia de locuitori, restricțiile, automat, nu se mai aplică. De altfel, primăriile U.A.T.-urilor vizate de aceste restricții au obligația să informeze populația și operatorii economici, referitor la ridicarea restricțiilor.

În CJSU-ul de mâine se va constata incidența cumulată la nivelul județului, dar și rata de incidență din localități care depășesc anumite praguri.

Foto Belu Sorin

 

Sursa: Realitatea de Constanta