Trei persoane au fost date dispărute, după ce au ieșit la pescuit pe mare cu o ambarcațiune cu motor, polițiștii de frontieră constănțeni declanșând o operațiune de căutare.

Potrivit reprezentanților Gărzii de Coastă Constanța, miercuri seară, în jurul orei 20.30, polițiștii de frontieră din Mangalia au fost informați telefonic despre faptul că o barcă cu motor, în care se aflau trei persoane ce ieșiseră la pescuit în zona 2 Mai, de la ora 14.00, nu s-a întors în port și nu poate fi contactată.

Imediat după primirea apelului, de la nivelul Gărzii de Coastă au fost dispuse măsuri operative constând în efectuarea unei misiuni cu două ambarcațiuni ale Grupului de Nave Mangalia, pentru găsirea bărcii, respectiv a persoanelor în cauză. De asemenea, prin canalele de cooperare ale Poliției de Frontieră au fost informate autoritățile de frontieră bulgare și Centrul Maritim de Coordonare Constanța (MRCC).

„Acțiunea de căutare și salvare este în desfășurare sub coordonarea MRCC, nava Poliției de Frontieră fiind desemnată coordonator la fața locului”, au precizat reprezentanți Gărzii de Coastă.

Articolul precedentZeci de beneficiari ai proiectului „Măsuri integrate pentru o viață mai bună“ au început cursurile de pregătire
Articolul următorFondul de Investiții în Energie Kazah-Român investeste 230 milioane USD pentru construcția unei centrale de cogenerare și noi benzinării