În săptămâna 15.07.2019 – 21.07.2019, medicii veterinari oficiali din cadrul Comandamentului Sezon Estival 2019, au verificat, 269 de unități amplasate în: Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costineşti şi Mangalia.

Controalele au vizat 104 restaurante, 6 pizzerii, 3 cantine, 30 de  unităţi tip fast – food, 5 braserii, 16 unităţi de tip bufet, 2 unități tip bistro, un catering, 26 de baruri, 2 cafe baruri, 3 snack baruri, un supermarket, 48 de magazine alimentare, 14 laboratoare de cofetărie/patiserie, 4 cofetării/patiserii, o rulotă, o unitate produse congelate, un depozit alimentar și o carmangerie.

În urma acestor controale s-au constatat neconformități referitoare la: comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spații neaprobate sanitar veterinar; ambalarea şi etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, în vederea depozitării şi valorificării, precum şi comercializarea acestora neetichetate potrivit legislaţiei în vigoare; condiții necorespunzătoare de igienă în spațiile de producție;depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare.

  Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, au fost sancţionate contravenţional, cu amenzi în valoare de 260.000 de lei, 26 de unități, 9 restaurante, o unitate tip fast – food, 2 unități tip bufet, 6 magazine alimentare, 4 baruri, un laborator cofetărie/patiserie, o braserie, o cofetărie, un snack bar.

Au fost confiscate şi retrase de la vânzare 5 kg de carne de porc și 10 kg de produse de patiserie congelată improprii consumului uman, produse care au fost dirijate către o unitate de neutralizare.

A.N.S.V.S.A., prin intermediul D.S.V.S.A. Constanţa, pune la dispoziţia celor interesaţi numărul de telefon al Comandamentului Sezon Estival: 0786 577 007, unde se pot face sesizări, sau se pot obţine informaţii referitoare la diferite aspecte din domeniul siguranţei alimentelor. Acest număr va funcţiona în paralel cu numărul Call – Center-ului A.N.S.V.S.A.: 0800.826.787, apelabil gratuit, din orice reţea de telefonie.

 

 

Articolul precedentUnde se intervine pe domeniul public în această săptămână în Constanța
Articolul următorSute de persoane au ajuns la Spitalul de Boli Infecțioase după ce au consumat alimente alterate