La nivelul detașamentului Cernavodă au fost confirmați alți cinci  pompieri având Covid 19, numărul total ajungând la 15. La sfârşitul săptămânii trecute, un coleg de-al lor, de 48 de ani, a murit în urma infectării.

Pompierii  sunt internați, în stare stabilă, iar din ultimele informații sunt asimptomatici, fără probleme, transmit reprezentanții Inpectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea.

După primirea rezultatului care indica infectarea, s-a procedat la informarea structurilor ierarhice și a Direcției de Sănătate Publică, pentru prelevarea imediată de probe pentru toți contacții apropiați (conform definiției de caz),

”Mentionam faptul că nu a fost afectată activitatea Detașamentului, a fost mărită capacitatea operațională . Avem resursele necesare pentru toate interventiile si vom răspunde prompt la toate apelurile 112″,mai arată ISU Dobrogea.

La nivelul tuturor subunităților ISU Dobrogea s-a realizat decontaminarea acestora, au fost luate măsuri pentru dezinfecția și igienizarea spațiilor, precum și a suprafețelor care sunt atinse frecvent, echiparea corespunzătoare a personalului și decontaminarea după fiecare intervenție, atât a personalului, cât și a tehnicii de intervenție

Pe 23 aprilie, alţi zece pompieri de la acelaşi detaşament au fost confirmaţi cu COVID-19.

Articolul precedentFOTO| lBraconieri prinși în flagrant la pescuit. Ce au descoperit polițiștii
Articolul următorMedicii din Italia au revenit ACASĂ. Ludovic Orban i-a întâmpinat la aeroport: ”Le transmit respectul, aprecierea mea si le multumesc enorm.”