Pesta porcină africană a fost confirmată în alte 8 localități din județul Constanța și s-a dispus sacrificarea animalelor, în vederea lichidării focarelor.

În urma confirmării prezentei focarelor de PPA în Zorile (Adamclisi), Traian(Săcele) Piatra și Palazu Mic (M. Kogălniceanu), Ion Corvin, Viile (Ion Corvin), Agigea și Sinoe(Mihai Viteazu), în ședința Centrului Local de Combatere a Bolilor Constanta(CLCB), s-a dispus aplicarea măsurii de ucidere preventivă a efectivelor de porci din cele 8 localități, în vederea lichidării focarelor.

Totodată DSVSA a supus aprobării pe lângă Deciziile de ucidere preventivă și Planurile de masuri ce trebuiesc adoptate, care cuprind responsabilități concrete pentru toate instituțiile/forțele implicate, atât Deciziile de ucidere preventiva cât și Planurile de masuri. La ședința au fost invitați primarii localităților afectate, fiind prezenți toți, cu excepția localității Săcele.

Efectivele de jandarmi și cele polițienești vor acorda sprijin pentru derularea în bune condiții a masurilor dispuse, iar Comitetele Locale de sprijin conduse de primarii localităților afectate, vor participa la activitatea de ecarisare.

Articolul precedentTrafic intens pe Autostrada Soarelui și în județul Constanța. Aglomerație la Stația de taxare Fetești
Articolul următorAccident cu 3 mașini și 2 victime. Unul dintre șoferi era băut