Ziua Marinei Române a fost sărbătorită, joi, și în Portul Turistic Mangalia, câteva mii de persoane fiind prezente la amplele manifestări organizate de militarii Forțelor Navale Române.

Evenimentul dedicat acestei zile importante a debutat la ora 09.55 și a cuprins o serie de activități special pregătite pentru turiști și localnici, spectatorii putând urmări exercițiile militare care ce s-au desfășurat pe mare, dar și pe uscat. Acestea au implicat nave militare, scafandri de luptă și infanterie marină, care a folosit muniția de manevră, elicoptere și avioane de atac pentru îndepărtarea inamicului. În această notă s-a înscris și exercițiul de pe uscat, pe cheul din Portul Turistic, când spectatorii au avut prilejul de a sta destul de aproape de militarii ce respingeau un atac armat de pe mare, moment foarte apreciat de public.

După exercițiile militarilor, zeul Neptun a declarat deschise jocurile marinărești, la care au avut acces și spectatorii. Conform programului de activități, vor urma concursuri de ambarcațiuni cu rame și vele, dar și jocurile marinărești precum: porcul la școndru, trasul la parâmă, fuga cu oul în lingură, fuga în sac, hora rațelor sau aruncarea bandulei în mare. Manifestările prilejuite de marea sărbătoare a marinarilor vor mai cuprinde un concert de muzică de fanfară, dar și un spectacol artistic susținut de colaboratori ai Cercului Militar.

 

Celebrarea Zilei Marinei Române va continua, seara, cu un spectacol incendiar susținut de cunoscuta interpretă Antonia. Spectacolul va începe la ora 18:00, pe scena plutitoare din Portul Turistic. Tot aici, vor mai susține recitaluri Ana Maria Telefca, dar și dansatorii din Ansamblurile Zestrea Callatiană și trupa de mici dansatori, condusă de Oana Pencea.

Manifestările dedicate Zilei Marinei Române se vor încheia în jurul orelor 22.30, cu retragerea marinarilor către cazarmă cu torțe în mâini, defilând pe faleza din Portul Turistic și cu un spectaculos foc de artificii.

Articolul precedentUn militar american a leșinat în timpul ceremoniilor de la Ziua Marinei
Articolul următorCirc și muzicoterapie, în weekend, la „Filme în aer liber”