pompieri1

Pompierii constănțeni vor avea în județ 21 de puncte temporare de intervenție pentru asigurarea unui timp de răspuns optim pe perioada sezonului estival.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea” al județului Constanța, pentru asigurarea unui timp de răspuns optim la solicitările persoanelor care se află în situații ce le pot pune viața în pericol perioada sezonului estival, au fost făcute demersurile necesare pentru operaționalizarea a nouă puncte temporare de stingere, șapte puncte de prim ajutor și cinci puncte de salvare acvatică.

Acestea vor fi dispuse după cum urmează:

            – 9 puncte temporare de stingere în Cogealac, Crucea, Adamclisi, Băneasa, Valea Dacilor, Mamaia, Techirghiol, Costinești, Vama Veche și, posibil, Mihail Kogălniceanu – pentru week-end-uri;

            – 8 puncte de prim ajutor pe plajele din Mamaia Nord și Mamaia, Eforie Nord, Techirghiol, Costinești, Saturn, Vama Veche și Corbu;

            – 5 puncte de salvare acvatică în Portul Turistic Tomis, Portul Belona Eforie Nord, Portul Turistic Mangalia, Lacul Siutghiol, Lacul Techirghiol.

„În scopul realizării obiectivelor propuse pentru acest sezon estival s-a solicitat, Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, suplimentarea forțelor și mijloacelor unității noastre cu personal și tehnică de la alte inspectorate județene. De asemenea, s-a solicitat detașarea în sprijin și a patru cadre militare, inspectori de prevenire, în scopul acoperirii normelor de personal pentru activitățile de control de prevenire a incendiilor la obiectivele turistice”, au precizat sursele citate.

Aceste măsuri au fost dispuse în contextul în care pe litoral se preconizează, în această perioadă, un aflux mare de turiști, dar și a creșterii traficului rutier pe A2, fapt ce duce la sporirea riscului producerii accidentelor rutiere soldate cu victime.

Articolul precedentSistem de monitorizare și control al traficului de produse petroliere, implementat de Rompetrol
Articolul următorCod galben de ploi la Constanța, între orele 14.00 și 23.00