Zeci de polițiști constănțeni, din cadrul structurilor de ordine publică, poliție rutieră, investigații criminale și acțiuni speciale vor fi prezenți la datorie, în timpul petrecerii de Anul Nou, pentru asigurarea unui climat de ordine, liniște și siguranță publică și prevenirea faptelor antisociale. Oamenii legii vor veghea pentru ca petrecerea dintre ani să se desfășoare în condiții de siguranță, fără incidente nedorite.

Pentru a sărbători în siguranță, dacă alegeți să participați la spectacolul de Revelion care se va desfășura în Piața Ovidiu, polițiștii constănțeni vă recomandă:

–           Aveți grijă de bunurile pe care le aveți asupra dumneavoastră când vă aflați în mulțime!

–           Fiți prudenți în relațiile cu persoanele cunoscute întâmplător și nu  legați prietenii cu cele care manifestă un comportament deviant!

–           Nu acceptați băutură, țigări sau alimente de la persoane necunoscute sau despre care aveți puține informații ori pe care le-ați întâlnit de puțin timp!

–           Nu răspundeți la provocări cu violență și încercați să evitați conflictele!

–           Nu consumați substanțe interzise sau alcool în exces și nu vă lăsați angrenați în dispute verbale care pot degenera!

–           Nu participați la jocurile de noroc clandestine, organizate de persoane care profită de naivitatea celor tentați de câștiguri facile și sesizați, de îndată, polițiștii!

–           Atunci când vă însoțesc copiii, nu îi lăsați nesupravegheați, învățați-i că au voie să plece doar cu permisiunea dumneavoastră și că trebuie să spună întotdeauna unde și cu cine pleacă!

–           Învățați-i pe cei mici cum să reacționeze în situația în care se rătăcesc, asigurați-vă că aceștia cunosc numele complet al părinților, numărul de telefon, precum și adresa acestora!

 

Sfatul polițiștilor rutieri este să lăsați vehiculele în parcări sau, pe timpul nopții, în zone iluminate, fără a lăsa la vedere, bunurile de valoare.

Polițiștii constănțeni vor acționa în întregul județ, în vederea asigurării unui sistem integrat de prevenire și combatere a criminalității stradale și pentru desfășurarea în condiții optime de siguranță a celebrării Anului Nou 2019.

Articolul precedentArde acoperișul unui restaurant. Intervin pompierii
Articolul următorCe alimente ar trebui să evităm la masa de Revelion!