Zeci de nave și ambarcațiuni militare își așteaptă sâmbătă, vizitatorii în porturile Constanța, Mangalia, Brăila și Tulcea, iar duminică, 12 august, la Galați, marinarii militari pregătind programe interactive, cu jocuri și concursuri tradiționale marinărești, dar și multe alte surprize.

Astfel, potrivit Statului Major al Forțelor Navale, în Portul Militar Constanța, submarinul „Delfinul”, Nava-Școală „Mircea”, fregata „Regina Maria”, o navă purtătoare de rachete, un dragor maritim, o navă maritimă hidrografică, un monitor fluvial, o navă purtătoare de artilerie, o corvetă, un dispozitiv mobil de lansare rachete, un puitor de mine, un elicopter Puma Naval și două remorchere multifuncționale sunt pregătite, până la ora 18.00, pentru a primi vizita publicului. Și fregata „Mărășești” este deschisă pentru vizitare, aceasta fiind acostată la Terminalul Pasagere.

Suntem în Portul Militar Constanța, unde vă așteptăm la Ziua Porților Deschise. #ZiuaMarineiRomâne #MApN #România

Publicată de Forțele Navale Române pe Vineri, 10 August 2018

Pe dană, sunt pregătite expoziții de tehnică, armament și echipamente utilizate de specialiștii Centrului 39 Scafandri, Direcției Hidrografice Maritime, Regimentului 307 Infanterie Marină, Centrului 110 Comunicații și Informatică. De asemenea, au fost amenajate și standuri expoziționale ale instituțiilor de învățământ militar de marină și ale Muzeului Național al Marinei.

Accesul publicului în portul Constanța se face pe la Poarta 1 bis.

Și porturile militare Mangalia și Tulcea pot fi vizitate în intervalul orar 10.00 – 13.00, iar la Brăila navele militare își vor primi vizitatorii pe faleză, în zona Moara Violattus, tot până la ora 13.00. Marinarii militari fluviali vor ajunge cu navele duminică, 12 august, la Galați, în zona Palatului Navigației,. Acestea vor putea fi vizitate în intervalul orar 09.00-13.00.

Aceste acțiuni sunt parte a festivităților organizate de SMFN cu ocazia Zilei Marinei Române, ce se sărbătorește în fiecare an în data de 15 august.

Articolul precedentSimona Halep în semifinale la Montreal
Articolul următorZiua Marinei la Mangalia. Programul evenimentelor