Activitățile sociale desfășurate anul trecut de către Departamentul Social-Misionar al Arhiepiscopiei Tomisului au totalizat un buget de 3.389.299 de lei, de care au beneficiat 26.642 de persoane.

Astfel, potrivit unei statistici prezentate de Arhiepiscopia Tomisului, la nivel de Centru Eparhial a existat un buget de 2 034 862 lei, cu șase servicii sociale și 1.328 de beneficiari, în timp ce la nivel de parohie activitățile filantropice au totalizat 1.354.437 de lei, cu 16 servicii sociale. Dintre acestea din urmă, 441.146 de lei reprezintă ajutoare financiare pentru 6.084 de beneficiari, iar 913.291 de lei au fost ajutoare materiale – alimente, îmbrăcăminte, rechizite, produse igienico-sanitare și alte bunuri, pentru 25.314 persoane.

Tot anul trecut au fost realizate cinci colecte și campanii pentru cazuri medicale ori situații extreme, la care se adaugă colecta anuală de grâu pentru susținerea cu pâine a cantinelor sociale.

De asemenea, pe perioada verii, Arhiepiscopia Tomisului a susținut tabere sociale pentru 118 copii și tineri proveniți de la servicii sociale ale parohiilor sau din sistemul de protecție socială. În colaborare cu Liceul Teoretic „Traian” a fost realizată o școală de vară pentru elevi din mediul rural cu rezultate bune la învățătură.

Reprezentanții instituției mai amintesc că în luna martie a anului trecut a fost încheiat și un protocol cu Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța, din care a rezultat 16 acțiuni de colectă (2/lună) cu 600 de unități recoltate – 5 la sută din toată colecta anuală a CRTSC.

Printre proiectele de viitor, Arhiepiscopia Tomisului are în vedere finalizarea lucrărilor de la Așezământul „Sf. Ev. Luca” din cartierul social „Henry Coandă” și amenajarea spațiilor, înființarea unui cabinet medical de stomatologie dentară pentru cazuri sociale la parohia Sf. Ioan Botezătorul – Protoieria 2 Constanța, dar și intensificarea acțiunilor de promovare a donării de sânge și majorarea procentului de contribuție de la 5 la sută la 7-8 la sută.

Articolul precedentSimbolul primăverii, celebrat de Muzeul de Artă Populară Constanța
Articolul următorSchimbare la Teatrul de Stat Constanța. Cine va prelua funcția de director general