Reprezentanții Regiei Autonome „Exploatarea Domeniului Public și Privat” (RAEDPP) Constanța au concluzionat că mulți dintre locatarii blocurilor ANL din oraș nu folosesc imobilul conform prevederilor contractuale, acestora fiindu-le transmise notificări de reziliere. În municipiul Constanța există 23 de blocuri construite prin programul ANL.

RAEDPP Constanța, împreună cu Poliția Locală au efectuat verificări repetate, începând cu luna mai, la spațiile locative din blocurile ANL situate pe străzile Brizei, Zefirului, Lirei, Horia Agarici, Traian și Pescarilor. În urma verificărilor, s-au constatat anumite situații care pot duce la concluzia că locatarii nu folosesc imobilul conform prevederilor contractuale. Mai precis, este vorba despre nefolosirea, părăsirea definitivă a locuinței sau subînchirierea spațiului locativ. „Au existat 22 de astfel de situații: în unele apartamente locuiau alte persoane decât cele cărora le-au fost atribuite locuințele, iar la altele nu a fost înregistrat consum de apă rece și energie electrică. Chiriașilor în cauză le-au fost transmise notificări de reziliere a contractelor”, au precizat reprezentanții regiei.

În cazul în care cei care au primit o astfel de notificare nu eliberează spațiile deținute abuziv, RAEDPP Constanța avertizează că va proceda la întocmirea documentațiilor în vederea formulării de acțiuni în instanțele de judecată, având ca obiect evacuarea din imobile. Totodată, RAEDPP va publica lista persoanelor vizate de acest demers.
„Pe lista de așteptare sunt peste 100 de tineri cu dosare complete, printre care tineri proveniți din centrele de plasament, care au împlinit vârsta de 18 ani, deci urmează să părăsească sistemul de protecție a copilului și îndeplinesc criteriile de acces în programul ANL. Prin acest demers dorim să punem capăt unor practici care nu mai trebuie tolerate și să dăm o șansă și altor tineri care se află în prezent pe lista de așteptare”, a precizat directorul general al RAEDPP Constanța, Florin Gheorghe.

În municipiul Constanța există 23 de blocuri construite prin programul ANL.

Articolul precedentCampania „Curățam Constanța Noastră” a continuat și în weekend!
Articolul următorAtenție constănțeni: care sunt zonele în care se reabilitează trama stradală în această săptămână!