Zeci de garaje ridicate ilegal în Constanța au fost identificate în ultima lună de către polițiștii locali, acestea urmând să fie demolate.

Direcția Generală Poliția Locală Constanța a demarat la începutul lunii octombrie o campanie de eliberare a domeniului public sau privat al orașului de construcțiile provizorii de tip garaj în scopul creării mai multor locuri de parcare sau, după caz, pentru aducerea terenului la starea inițială. Această campanie s-a concretizat în identificarea deținătorilor legali ai garajelor, întocmirea somațiilor, a referatelor de demolare, continuând cu desființarea pe cale administrativă pentru construcțiile nelegale.

De asemenea, au fost remise adrese către SC Confort Urban în vederea stabilirii unor soluții pentru generarea de locuri de parcare în calitate de administrator al tramei stradale. În acest sens, în perioada 01 octombrie – 06 noiembrie, au fost desființate un număr de 63 de garaje din municipiul Constanța.

„Pe această cale, facem apel la persoanele care se află în această situație să se conformeze somațiilor emise de către Direcția Generală Poliția Locală Constanța în termenul dispus de către polițiștii locali, să desființeze garajul și/sau platforma acestuia în funcție de caz”, au declarat reprezentanții instituției. Aceștia au precizat că neconformarea la aceste somații reprezintă o contravenție fiind sancționată cu amendă, cuprinsă între 1.000 și 100.000 de lei, și cu măsura complementară de desființare.

Articolul precedentSubofițeri noi la Gruparea de Jandarmi Mobilă „TOMIS” Constanța
Articolul următorBiluțele pot dăuna grav libertății