Zeci de cadre medicale din cadrul UPU și din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța vor asigura asistența medicală la evenimentul care va avea loc săptămâna aceasta pe plajă, în municipiul Constanța. Echipa este formată din medici specialiști și rezidenți UPU și SCJU, asistenți medicali din cadrul UPU și voluntari-studenți de la Facultatea de Medicină.

În primele 24 de ore ale evenimentului muzical, la fața locului vor acționa în total 13 medici specialiști și rezidenți, 9 asistenți medicali și 24 de voluntari . In cea de-a doua zi, urgențele vor fi asigurate de 10 medici, 6 asistenți și 20 voluntari. Sâmbătă pe zi sunt mobilizați 3 medici, 2 asistente și 6 voluntari iar noaptea, dispozitivul medical va fi format din 7 medici, 5 asistenți și 10 voluntari. Ultimele 24 de ore vor fi asigurate de 10 medici, 6 asistenți și 17 voluntari împărțiți în tură de zi și de noapte. Cadrelor medicale constănțene li se vor alătura și 10 medici specialiști, rezidenți și asistenți medicali din cadrul Spitalului Clinic de Urgență Floreasca.

La fața locului vor fi amenajate 3 corturi de prim ajutor și 2 posturi medicale avansate, astfel încât persoanele care necesită îngrijiri medicale, să le primească în cel mai scurt timp posibil și fără să necesite deplasare la SCJU. Dotarea corturilor și a posturilor medicale va permite tratarea cazurilor ușoare și medii iar dacă situația o va impune, pacienții vor fi transportați cu ambulanța la Spitalul Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța .

Menționăm că activitatea medicală desfășurată la fața locului nu va afecta în niciun fel activitatea din cadrul Unității Primiri Urgențe, gărzile fiind asigurate de același număr de medici ca de obicei. In tot acest interval, un echipaj medical avansat (medic +asistent) S.M.U.R.D va deservi elicopterul S.M.U.R.D și un echipaj similar va deservi autospeciala S.M.U.R.D T.I.M.

Anul trecut, 554 persoane care participau la festival, au primit îngrijiri medicale în cele 4 corturi de prim ajutor și 2 posturi medicale avansate instalate pe plaja Modern. Alți 11 pacienți au fost aduși la Urgența Spitalului Clinic Județean “Sf. Apostol Andrei” Constanța.

Articolul precedentCalitate și integritate la Universitatea Ovidius din Constanța
Articolul următorHotel Iaki împlinește 17 ani de activitate cu o prezentare de modă și lansare de carte