Prezenţa extrem de numeroasă a fotografilor la Aeromania, eveniment desfăşurat anual pe Aeroportul Alexandru Podgoreanu din Tuzla, arată un interes uriaş pentru fotografia de aviaţie. Aici s-a închegat şi extins o comunitate de pasionaţi care vor sa surprindă avioanele “de la firul ierbii” şi până în înaltul norilor. 

Dacă v-aţi întrebat cum puteţi să faceţi acest lucru, veţi afla de la Liviu Dnistran, în cadrul workshop-ului de fotografie organizat de Nikon în parteneriat cu Regional Air Services, în weekend-ul 13-15 iulie.

Workshopul se întinde pe parcursul a trei zile. Vineri, 13 iulie, va avea loc partea teoretică în sală, unde veţi putea afla despre echipamente, cum să le folosiţi cât mai bine, despre setări şi cum să vă pregătiţi în general pentru un show aerian din punctul de vedere al fotografului de aviaţie.

Sâmbătă, 14 iulie, este programată partea practică: fotografierea celor mai interesante momente de la Aeromania 2018. Veţi avea posibilitatea să testaţi echipamente puse la dispoziţie de Nikon şi să exersaţi ceea ce aţi învăţat cu o zi înainte în sală.

Duminică, 15 Iulie, după încă o sesiune de fotografie la “chic picnic pe aeroport”, veţi învăţa cum să editaţi fotografiile şi să le pregătiţi pentru publicare în social media, blog, inclusiv pentru participarea la concursul Aeromania.

Orice fotograf poate candida la concursul cu premii oferite de Regional Air Services cu minim 7 imagini surprinse în cadrul Aeromania sau cu minim 1 film, indiferent dacă s-a înscris sau nu la workshop. Tema concursului este “Aeromania în mai multe ipostaze”.

Înscrierile se fac prin completarea şi depunerea fişei de înscriere şi acceptarea regulamentului, iar documentele sunt disponibile pe site-ul www.regional-air.ro, pe pagina de Facebook Aeromania-2018 sau pot fi solicitate via e-mail: [email protected].

Aeromania, cel mai îndrăgit show aviatic de pe Litoral, ajuns la a 12-a ediţie, se  desfăşoară anual pe Aeroportul Alexandru Podgoreanu, Tuzla. Anul acesta, evenimentul se întinde pe durata a 3 zile, astfel: vineri – workshop de fotografie, drone şi conferinţă pe teme de aviaţie – PRIA Aviation; sâmbătă– miting aviatic şi concerte live şi duminică – chic picnic pe aeroport şi zboruri de agrement. Intrarea este liberă pentru toate cele 3 zile.

 

 

Articolul precedentPoseidon-Balchik International Regatta 2018. România și Bulgaria și-au împărțit premiile
Articolul următor“Trenurile Soarelui 2018” pornesc spre Litoral