Două reprezentații ale spectacolului JOCURI ÎN CURTEA DIN SPATE, de Edna Mazya, vor avea loc sâmbătă, 11 februarie și duminică, 12 februarie, de la ora 19:00.

Pe scena înconjurată din trei laturi de public se vor afla actorii Cristiana Luca, Andrei Bibire, Cătălin Bucur, Theodor Șoptelea și Ștefan Mihai, fiecare dintre ei interpretând câte două roluri. Scenografia este semnată de Răzvan Bordoș, lighting design-ul, de Cristian Niculescu, iar traducerea piesei, de Ada-Maria Ichim.

În montarea inițială, pentru că regizoarea a urmărit să obțină o mai mare apropiere între actori și spectatori, publicul era așezat chiar pe scenă. Sala Studio a TSC, din strada Ion Lahovari nr. 2A, oferă un spațiu mult mai potrivit pentru acest gen de teatru.

Atenție, spectacolul nu este recomandat adolescenților sub 14 ani, dar este cu siguranță recomandat  adolescenților și tinerilor peste această vârstă, pentru că tratează teme sensibile, care îi interesează și care, într-un fel sau altul, fac parte din viețile lor. Un spectacol dur, incomod, dar unul pe care ar trebui să-l vadă orice adolescent, orice părinte de adolescent și orice profesor, diriginte, educator.

Piesa scriitoarei israeliene are la bază un caz real, un viol asupra unei adolescente de 14 ani , întâmplat într-o comunitate rurală din nordul țării. Cazul i-a șocat pe israelieni, iar achitarea inițială a făptașilor a declanșat proteste masive în toată țara. Publicitatea din jurul procesului a determinat mai multe femei să capete curaj și să raporteze diverse forme de agresiune ținute sub tăcere.

Sursa: Realitatea de Constanta

Articolul precedentSalvatorii români au ajuns în provincia Hatay, într-o localitate apropiată orașului Antakia
Articolul următorPetarde la lenjerie! Cum a fost depistat  un suporter la meciul Farului